По света

Преподаватели и студенти от Нов български университет с изложба за Трети март в Чехия

Изложбата "Заедно" ще бъде открита в галерия "Интернационал", Прага

Преподаватели и студенти от Нов български университет с изложба за Трети март в Чехия

Автор: доц. д-р Константин Вълчев

 

◊ СЪБИТИЕТО

По повод Националния празник на България 3 март, преподаватели и студенти от департамент „Изящни изкуства“, модул „Стъкло“ в Нов български университет представят свои произведения в галерия "Интернационал" в Прага.

Изложбата "Заедно" е по покана на Посланика ни в Чешката република Йордан Първанов. С експозицията ще бъдат отбелязани Националния празник и 100-годишнината от  установяването на дипломатически отношения между Република България и Чехия.

В изложбата ще бъдат представени произведения от стъкло на преподаватели и студенти от НБУ и Академията по изкуства в Светла над Сазава, Чехия. От българска страна ще участват доц. д-р Константин Вълчев, преподавател в департамент „Изящни изкуства“ в НБУ, който ще е и куратор на експозицията. Заедно с него свои произведения ще изложат и д-р Моника Найденова, преподавател в НБУ и Маргарита Маркова, студент.

Изложбата "Заедно" ще бъде открита на 3 март, в 18 часа, в галерия "Интернационал", Прага.

 

Автор:
НБУ
Публикация:
29.02.2020 г. 14:31
Етикети:
Посетено:
1250
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/30980-prepodavateli-i-studenti-ot-nov-balgarski-universitet-s-izlozhba-za-treti-mart-v-chehiya