По света

Татяна Лолова с премиера в Лондон

Актрисата представи своята стендъп комедия "Дневниците на Лолова" в Българския културен институт

Татяна Лолова с премиера в Лондон

Снимка: БКИ, Лондон 

 

Стендъп комедията "Дневниците на Лолова" по книгата на Татяна Лолова "Дневници и Делници" (изд. "Книгомания") имаше премиера този уикенд в Лондон. Спектакълът е създаден по истинските дневници на актрисата, която на 10 февруари ще празнува своя 86 рожден ден. За вярната си публика в България и по света Лолова направи новия си спектакъл, в който има и много импровизации.

Голямата актриса реши да се пробва в не лесния жанр на стендъп комедията, след като получи покани за гастроли в Америка и Канада. 

В спектакъла Лолова разказва за детството си, младежките години, семейството и...  любовта на живота си Славето. В мултимединия спектакъл има кадри от последните години на Славето и Татяна, снимки от личния им семеен албум. Мултимедията е създадена от журналиста Георги Тошев, който е автор на сценария. 

300 българи аплодираха Татяна Лолова този уикенд в Лондон. Над час актрисата раздаваше автографи, а благодарни сънародници я отрупаха с подаръци. Сред най-вкусните бяха домашна баница и питка. 

Директорът на БКИ в Лондон Светла Дионисиева сподели: "Лондон беше домакин на първата изложба на Светослав Светославов - Славето. Съвсем естествено беше да поканим Татяна Лолова, за да представи за първи път своя нов моноспектакъл именно тук. Не съм изненадана от големия интерес към "Дневниците на Лолова", защото артисти с нейния мащаб са обречени на любов от публиката. За мен е важно те да се срещат и с нашите сънародници зад граница, защото паметта е признак на цивилизованост".

Татяна Лолова ще представи своята стендъп комедия "Дневниците на Лолова" в Българския културен институт във Виена на 21 февруари, след което ще гостува в Грац. През април актрисата ще е на турне в Германия по покана на Арт театър.

 

Автор: Елица Пенова
05.02.2020 г. 14:31
Посетено: 1081
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/30859-tatyana-lolova-s-premiera-v-london