По света

Българско участие на Международния конкурс за младежка песен „Riga Symphony“

Първо място и златен медал за 18-годишния Николай Танев

Българско участие на Международния конкурс за младежка песен „Riga Symphony“

 

На годишния Международен конкурс за младежка песен „Riga Symphony" в Латвия България беше представена от Димитър Кърнолски, собственик на Арт Център „Кърнолски", като член на журито, и от талантливия 18-годишен Николай Танев, ученик от Музикалното училище „Любомир Пипков".

В оспорвано съревнование с повече от 200 участници от 21 държави Николай завоюва първо място и златен медал в категория 18-25 години, както и получи покани за участие в конкурси в Малта, Куба, Португалия, Израел, Италия и други.

Основната цел на Арт Център „Кърнолски" е подкрепа и реализация на деца и младежи в областта на сценичното изкуство, както и създаване на творчески контакти и културен обмен с различни държави.

Фестивалът „Riga Symphony" се проведе в седмицата от 9 до 15 декември, подчертавайки специалния чар и красотата на Рига по време на Коледа, с акцент върху многообразието на латвийската култура.

 

Автор:
Арт Център „Кърнолски"
Публикация:
20.12.2019 г. 13:16
Етикети:
конкурсЛатвияФестивал
Николай Танев
Арт Център „Кърнолски"
Димитър Кърнолски
Международен конкурс за младежка песен
„Riga Symphony"
Посетено:
1065
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/30698-balgarsko-uchastie-na-mezhdunarodniya-konkurs-za-mladezhka-pesen-riga-symphony