По света

JP3 с концерт на Международния фестивал "Джазиколорс" в Париж

Музикантите ще свирят на 29 ноември във френската столица по покана на Българския културен институт в Париж

JP3 с концерт на Международния фестивал "Джазиколорс" в Париж

 

◊ СЪБИТИЕТО

Музикантите от група JP3 - Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов, ще участват със самостоятелен концерт на един от най-интересните фестивали за джаз музика в Париж – JAZZYCOLORS (Джазиколорс). По покана на Българския културен институт в Париж, съорганизатор на събитието, на 29 ноември те ще свирят на 17-тото издание на международното събитие в самото сърце на френската столица, в концертната зала на авеню Рап 1.

Всяка есен през ноември, от 2003 година насам, фестивалът JAZZYCOLORS  представя съвременната джаз музика от различни страни. Той се организира от FICEP (Форума на чуждестранните културни институти в Париж), чийто член е и Българският културен център. Традиционно, от 1 до 30 ноември, събитието превръща различни локации в Париж в отворени джаз сцени, инициира музикални срещи с най-добрите джаз-артисти на държави от четирите континента. JP3 са българското участие в проявата, в която през 2019 ще бъдат организирани общо 18 концерта на джазмени от Германия, Австрия, Канада, Португалия, Дания, Ирландия, Италия и др.

На парижка сцена музикантите от групата ще изпълнят както вече познати композиции на триото, така и няколко от подготвяния нов, четвърти албум на триото с работно заглавие “Change the way”, който се очаква да излезе през 2020 г.

През 2007 Живко Петров създава JP3 заедно с Димитър Семов (барабани) и Веселин Веселинов-Еко (контрабас), което скоро се превръща и в едно от най -разпознаваемите джаз триа в България. Издават три албума: Understandable - 2007, It’s a dream - 2012, Between the worlds - 2015. През годините триото има постоянни клубни и фестивални участия по света и у нас.

*

Участието на JP3 във Фестивала JAZZYCOLORS  е инициатива и част от календара на Българския културен институт в Париж в партньорство с FICEP (Форума на чуждестранните културни институти в Париж) и с подкрепата на Парижкото кметство и Министерството на културата на Република Франция.

https://www.ficep.info/jazzycolors

 

Автор:
Десислава Бинева
Публикация:
20.11.2019 г. 17:08
Посетено:
1260
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/30417-jp3-s-kontsert-na-mezhdunarodniya-festival-dzhazikolors-v-parizh