По света

НАТФИЗ с четири награди от SEECS Short Film Festival - Букурещ, Румъния

НАТФИЗ с четири награди от SEECS Short Film Festival - Букурещ, Румъния

 

НАТФИЗ се оказа сред водещите състезатели на SEECS Short Film Festival - Международен студентски фестивал за късометражно кино.

Възпитаниците на Академията се завърнаха с 4 награди от Букурещ, Румъния. Дипломният филм на Юлиан Рачев „Миг любов" се пребори за най-високото отличие – „Най-добър филм", награда за „Най-добра актриса" на Йоанна Темелкова и за „Най-добър актьор" на Мартин Гяуров. Анимационният филм „Бойна машина" на Ива Диманова беше оценен като призьор в категория за „Най-добър монтаж".

SEECS Short Film Festival  е международен форум с важно институционално присъствие за региона, чийто фокус тази година се спря върху кинообразованието в Югоизточна Европа. Страната ни беше достойно представена от възпитаниците на НАТФИЗ. Очевидно е, че има с какво да се гордеем и в изкуството.

Автор: НАТФИЗ
24.04.2019 г. 11:01
Посетено: 773
Етикети: награди, НАТФИЗ, Румъния, Букурещ, Международен студентски фестивал за късометражно кино, SEECS Short Film Festival
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/29497-natfiz-s-chetiri-nagradi-ot-seecs-short-film-festival-bukuresht-rumaniya