По света

Танцова формация "СОФИСТИК-ЖИВО" отново в Тайланд

Формацията ще представи България на Международен фолклорен фестивал в Тайланд

Танцова формация "СОФИСТИК-ЖИВО" отново в Тайланд

 

Новата 2019-а година стартира вълнуващо! Изпълнителите на Танцова формация "СОФИСТИК-ЖИВО" поемат на дълъг път… След Индия, Тайван, Китай, Филипини ги очаква екзотиката на Тайланд! Отново! За втори път Формацията ще представи българската култура пред тайландска публика и ще се потопи в екзотиката на Страната на усмивките.

От 14 до 24 януари 2019 г. Танцова формация“СОФИСТИК-ЖИВО” ще представи България и българската национална култура на XIV Тайландски международен фолклорен фестивал ThailandIFF 2019.

Програмата включва танцови и музикални изпълнения от всички етнографски области на страната. Разнообразна е стилово, музикално и ритмично. Фолклорът ни ще бъде показан в цялата му пъстрота, духовност и атрактивност.

Освен България на Фестивала ще бъдат представени още 11 държави от всички краища на света със своето уникално народно творчество. Целта на форума е да събере и представи многообразието и пъстротата на националните култури.  Да покаже как изкуствата разчупват границите между хората. Как в глобалния свят, независимо от комуникациите, нациите и народите могат да запазят своята национална идентичност.  

*

Повече за Танцова формация "СОФИСТИК-ЖИВО": http://sofistik-jivo.com/

Автор:
Николета Илчева
Публикация:
03.01.2019 г. 14:14
Етикети:
фолклорТайланд
Тайландски международен фолклорен фестивал
Танцова формация "СОФИСТИК-ЖИВО
Посетено:
808
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/28804-tantsova-formatsiya-sofistik-zhivo-otnovo-v-tayland