По света

Националният военноисторически музей представя „Малкият човек в Голямата война“ пред полска публика

Изложбата е част от Националния план за отбелязване на 100-годишнината от края на Първата световна война

Националният военноисторически музей представя „Малкият човек в Голямата война“ пред полска публика

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 8 ноември (четвъртък), от 18.00 часа в Българския културен институт във Варшава, Полша ще бъде открита изложбата на Националния военноисторически музей (НВИМ) „Малкият човек в Голямата война“. Тя е част от Националния план за отбелязване на 100-годишнината от края на Първата световна война и получи най-голямата награда на Министерство на културата за атрактивен и оригинален проект за самостоятелна изложба на тазгодишното издание на Панаира на музейните изложби.

С богатство от въздействащи фотографии, звукови ефекти, лични свидетелства и емблематични експонати световният конфликт е представен през очите на обикновения човек – през неговите чувства и емоции, през начина, по който войната променя живота му и слага печат върху съдбата му. Изложбата интерпретира темите за националното обединение, разрушенията, ужаса на смъртта и краха на моралните ценности през призмата на многопластовите емоции и общочовешката проблематика. Бомбардирайки сетивата, експозицията създава отделни зони на емоционален заряд, в които посетителят преживява войната не като страничен наблюдател, а като реален участник в събитията отпреди 100 години.

*

Видео_изложба НВИМ.wmv

 

 

Автор: НВИМ
06.11.2018 г. 17:14
Посетено: 716
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/28499-natsionalniyat-voennoistoricheski-muzey-predstavya-malkiyat-chovek-v-golyamata-voyna-pred-polska-publika