По света

Детският радиохор на БНР на турне в Унгария

В два престижни концерта ще участва Детският радиохор на БНР на 8 и 9 ноември

Детският радиохор на БНР на турне в Унгария

 

Детският радиохор на БНР на турне в Унгария

На 8 ноември в Будапеща в Национална концертна зала „Бела Барток“, по повод 75-годишнината на Симфоничния оркестър (СО) на Унгарското обществено радио, Янош Ковач ще дирижира музикални творби на Ектор Берлиоз. Седем хора – два смесени, един мъжки и четири детски – ще пеят по повод юбилея на СО на Унгарското радио. Детският радиохор на БНР ще е единственият чуждестранен гост.

На 9 ноември в Main Parish Church of the Assumption двата детски хора – на БНР и на Унгарското обществено радио ще изнесат самостоятелни програми. Съставите ще изпълнят заедно две емблематични произведения: „Аве Мария“ на Золтан Конод и „Лека нощ“ на Парашкев Хаджиев. Диригенти: Венеция Караманова и Юдит Валтер.

„Пожелавам отлично представяне на всички участници в юбилея. Хоровете и Симфоничния оркестър достойно представят десетилетията вложен труд, мисъл и сърце в поддържането на музикалните състави на Националното радио на Унгария“. Думите са на маестра Венеция Караманова, Главен диригент на Детския радиохор на БНР.

„Турнето е чудесна възможност за начало на сътрудничество с Детския радиохор на унгарското радио“, споделя диригентката на радиохора на БНР Теодора Димитрова.    

 

Автор:
БНР
Публикация:
07.11.2018 г. 13:36
Посетено:
878
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/28498-detskiyat-radiohor-na-bnr-na-turne-v-ungariya