По света

Дебютният роман "Невидими" на Наталия Делева излиза на немски език

Представяне на немското издание на романа в Берлин и Дрезден

Дебютният роман "Невидими" на Наталия Делева излиза на немски език

 

Дебютният роман "Невидими" на Наталия Делева излиза на немски език този месец под заглавие Übersehen от издателство eta Verlag, в превод на Елвира Борман.

След няколко събития това лято в България, в края на септември предстои представянето на немското издание на романа.

Събитията ще се проведат в Берлин на 20 септември от 19.30 ч. (Schönhauser Allee 26, 10435 Berlin) и в Дрезден на 21 септември от 19.00 ч. (Hechtstraße 32, 01097 Dresden).

Млада жена, отраснала в Дом за изоставени деца, се опитва да превъзмогне травмите от детството си. След поредица от раздели среща Дара – изоставено дете, в което разпознава себе си като малка. Привързва се към нея и решава на всяка цена да намери начин да й подари живота, който тя самата никога не е имала.

Невидими получи съпътстваща награда в категория проза за дебютна литература Южна пролет 2018 г. и Номинация за Роман на годината на "13 Века България" 2018.

За книгата писателят Георги Господинов пише: „Невидими е роман за неприемането на различните, в който деца съчиняват родителите си. Това е роман за хората в периферията на обществото. Различни сюжетни линии се преплитат, за да разкажат една обща история: на невидимостта. Важен, хващащ за гърлото роман.”

 

Автор:
Публикация:
10.09.2018 г. 15:11
Етикети:
Посетено:
1237
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/28201-debyutniyat-roman-nevidimi-na-nataliya-deleva-izliza-na-nemski-ezik