По света

Театър-лаборатория "Алма Алтер" с награда за Алтернативна класика в Москва

За спектакъла „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов"

Театър-лаборатория "Алма Алтер" с награда за Алтернативна класика в Москва

 

Спектакълът на Театър-лаборатория "Алма Алтер" - „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов" получи Наградата за Алтернативна класика на VI Московски международен театрален фестивал на Университетските театри, който се проведе по време на XII Световен конгрес на Университетските театри. Официалната церемония по награждаването се проведе късно снощи.

Световният конгрес на театъра се организира веднъж на няколко години в различни държави-членки на Международната организация на университетските театри. Това е най-големият форум от подобен мащаб, който изследва, както на теория, така и на практика съвременните театрални търсения. Наградата за Алтернативна класика е емблематична за фестивала, тък като съчетава в себе си високите образци на класическата драматургия и необходимостта от тяхната интерпретация в новия световен контекст.

Спектакълът „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов" е част от програмата на Театър-лаборатория „Алма Алтер" - „Шекспир, съвременен и жесток", заедно със спектаклите „Хамлет или три момчета и едно момиче", „Аз, Лейди Макбет", „Ричард, кой Ричард", „Дон Кихот срещу Хамлет", „Бурята" и „Време е за Лир". През 2012 година „Хамлет или три момчета и едно момиче" също беше награден на IX Световен конгрес на Университетските театри с Наградата на критиката.

Английската версия на спектакъла можете да гледате на 30 септември от 19:30 в Театър-лаборатория „Алма Алтер". Вход: СВОБОДЕН

 

Кратък трейлър можете да видите тук: 
https://www.youtube.com/watch?v=vuDaRlEODHI

 
Документален филм за спектакъла можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=p0LiqHV2R-I
 
 
Автор:
Валерия Димитрова
Публикация:
25.08.2018 г. 18:59
Етикети:
Ромео и Жулиетанаграда
Световен конгрес на Университетските театри
VI Московски международен театрален фестивал
Алтернативна класика
Театър-лаборатория "Алма Алтер
Посетено:
1027
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/28161-teatar-laboratoriya-alma-alter-s-nagrada-za-alternativna-klasika-v-moskva