По света

Петър Чухов гостува на Националния месец на поезията в САЩ

Поетически фестивал и панаир на книгата в Ню Орлиънс – 20-22 април 2018 г.

Петър Чухов гостува на Националния месец на поезията в САЩ


◊ СЪБИТИЕТО

Поетът Петър Чухов е поканен да представи свои произведения и да участва в работата на групата „Творчество и превод. Преводачът поет” в рамките на Национален месец на поезията в Ню Орлиънс – САЩ.

През април 2018 г. в САЩ ще се проведе Национален месец на поезията и Ню Орлиънс е сред местата, където по този повод ще има различни събития. Едни от тях са Нюорлиънският поетически фестивал и панаирът на книгата „Смол Прес”. Те ще се проведат на 20, 21 и 22 април.

Преди това българският поет ще има рецитали в Луизианския университет „Ксейвиър” (19 април), както и в две от библиотеките в системата на Обществената библиотека в Ню Орлиънс (18 и 20 април).

Освен че ще говори за съвременната българска литература пред американски поети и литератори, любители на поезията, университетски преподаватели, студенти, ученици, читатели и библиотечни специалисти, Петър Чухов, в качеството си на библиотекар, ще установи партньорски връзки между Обществената библиотека в Ню Орлиънс и Столична библиотека, София.

Гостуването на Петър Чухов на Нюорлиънския поетически фестивал и панаир на книгата, както и другите му участия в Ню Орлиънс по време на Националния месец на поезията, се реализира с финансовата подкрепа на програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“.

 

На добър час!

Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
10.04.2018 г. 15:57
Посетено:
1474
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/27445-petar-chuhov-gostuva-na-natsionalniya-mesets-na-poeziyata-v-sasht