По света

Писателят Ганчо Ганчев представя в Белград хумористичната си книга „Избрано"

19 юни 2017 г., 18 часа, Посолство на България в Белград

Писателят Ганчо Ганчев представя в Белград хумористичната си книга „Избрано"


◊ СЪБИТИЕТО

По покана на Н. Пр. г-н Радко Влайков, посланик на България в Сърбия, писателят Ганчо Ганчев ще представи пред българската общност в Белград новоизлязлата си хумористична книга „Избрано“.

Хумористичната вечер под наслов: „Хумор и сатира или новини – изберете сами” ще се състои на 19 юни 2017 г., понеделник, от 18 часа в сградата на Търговско-икономическата служба и Културния отдел на Посолството, ул. „Светогорска” № 36 в Белград.

Писателят ще представи новоизлязлата си хумористична книга „Избрано“ и ще прочете някои от вицовете, сатирите, скечовете и пародиите, публикувани в нея.
 
Ще прозвучат и песни по весели стихове на автора, изпълнени от любими комедийни актьори, и записани в Българското национално радио.

На проявата са поканени директорите на три от най-големите библиотеки на Балканите – българската и сръбската Национални библиотеки и Библиотеката на град Белград.


Сатирата е продължение на журналистиката с други средства
- казва Ганчо Ганчев.

Сам журналист, създател и главен редактор на първия свободен вестник след 10-ти ноември 1989 - „Независимост”, той се отдава на хумора и сатирата и е автор на многобройни вицове, скечове, стихове и пародии.

Може би най-популярни са стиховете му под псевдонима ЛЮБОВ ФРЕНСКА от незабравимото телевизионно предаване „Клуб НЛО”. Голяма част от тези хумористични творби са в това „Избрано”. А помежду тях са разказани десетки истински и пикантни истории с журналисти, писатели, артисти и други културни и некултурни герои на нашето време - разбира се, с чувство за хумор и с илюстрации от майстора на шаржа Иван Кутузов.


Ганчо Марков Ганчев е роден през 1962 г. в София. Син е на писателя Марко Ганчев. Хипар, мияч на вагони, хуморист, сценарист на „НЛО”, журналист, издател.

От 2003 г. работи като експерт в Националната библиотека.

Автор:
Организаторите
Публикация:
17.06.2017 г. 14:23
Посетено:
2064
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/25971-pisatelyat-gancho-ganchev-predstavya-v-belgrad-humoristichnata-si-kniga-izbrano