По света

Силно представяне на Вокална група „Радиодеца“ на фестивала „Сен Дени“

Нашите деца омаяха публиката с 30-минутна програма от български детски песни

Силно представяне на Вокална група „Радиодеца“ на фестивала „Сен Дени“

От 2 до 7 април красивият френски град Льош събра деца и младежи от цял свят на фестивала „Сен Дени“. В десетото му юбилейно издание взеха участници от 11 държави: САЩ, Италия, Палестина, Южна Африка, Великобритания, Германия, Полша, Финландия, Турция, Франция и България.

Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова се представи с 30-минутна програма от български детски песни на композиторите Петър Ступел, Васил Делиев, Любомир Денев, Александър Христов, Владимир Цанев и други, продукция на БНР. Нашите деца омаяха концертната зала „Агнес дьо Сорел“ със звънките си гласове като цялата публика запя „Арлекино, Арлекино…“ на Емил Димитров, а също и припева „Земята, земята…“ на песента „От космоса“, написана  от Светослав Лобошки.

За малките певци дните на фестивала ще останат незабравими не само с концертните  изяви, но и с парада в града, шествието с факли, посещението на замъците по река Лоара, а също с много смях, игри и приятелства с деца от различни краища на света.

След успеха на фестивала във Франция за Вокална група „Радиодеца“ започва период на интензивни репетиции и активна подготовка за голям концерт в края на месец май, на който ще бъде представен и най-новият компактдиск на състава.


Автор:
БНР
Публикация:
13.04.2017 г. 12:33
Посетено:
1313
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/25481-silno-predstavyane-na-vokalna-grupa-radiodetsa-na-festivala-sen-deni