По света

БНР с международна награда за запис на народна музика

Специална награда на Международния конкурс „Светозар Страчина Гранд При“ в Братислава

БНР с международна награда за запис на народна музика
Милан Завков


◊ СЪБИТИЕТО

Българското национално радио получи Специалната награда на Международния конкурс за запис на фолклорна музика „Светозар Страчина Гранд При“, състоял се на 30 и 31 март 2017 г. в Братислава, Словакия.

БНР беше отличено за най-добра интерпретация на „Марта радино оро“ в изпълнение на изтъкнатия акордеонист Милан Завков от Скопие. Записът е осъществен от екип на БНР - звукорежисьор Димитър Димитров и продуцент Ваня Монева, по време на изявата на Милан Завков като солист на Оркестъра за народна музика на БНР в концерта „Ритъмът на Балканите“ през 2015 г.  

БНР за пореден път получава високо признание за своята продукция на народна музика след наградите за най-добър запис на автентичен фолклор, получени на същия конкурс през 2011 г .и 2015 г. Събитието се организира на всеки две години от Словашкото национално радио със съдействието на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Тази година най-добрите изпълнения и записи на фолклорна музика в Европа бяха оценявани от международно жури с представители от шест страни. В конкурса участваха 46 записа, изпратени от 15 радиостанции.


Автор:
БНР
Публикация:
05.04.2017 г. 17:16
Посетено:
1012
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/25429-bnr-s-mezhdunarodna-nagrada-za-zapis-na-narodna-muzika