По света

Писателката Здравка Евтимова с нов успех в САЩ

Романът „In the Town of Joy and Peace” („В града на радостта и мира”) бе публикуван от издателство Fomite Books

Писателката Здравка Евтимова с нов успех в САЩ


Романът „In the Town of Joy and Peace” („В града на радостта и мира”) от Здравка Евтимова бе публикуван в началото на март 2017 г. в САЩ от издателство Fomite Books. Романът е поставен от критиката в категорията Literary fiction - https://www.smashwords.com/ В тази категория критиците включват произведения с фокус върху психологически издържаното изображение на героите и острите коментари на социалната действителност.
 
Това е роман за мъчителната борба на малкия човек срещу големите предателства и мизерията, история за три жени в малкия Радомир - градът на „радостта и мира”. В България книгата е публикувана от издателство „Сиела” със заглавие „Арката”.
 
Това е третата книга на българската писателка, публикувана от издателство Fomite Books след сборника й с разкази „Carts and Other Stories” („Стари коли и други истории”) през 2012 г. и романа „Sinfonia Bulgarica” през 2015 г.

Същевременно това е шестата книга на писателката, публикувана в САЩ след романа й „Божество на предатели” (“God of Traitors”) издателство „Buck Publishing”, 2006 г. и сборникът с разкази „Време за косене и други истории”, („Time to Mow and Other Stories”) издателство ATTM Press, 2012 г., както и аудио-книгата “Отново дъщеря” („Daughter Again”), издателство ATTM Press, 2013 г.

Автор:
Публикация:
22.03.2017 г. 17:09
Етикети:
САЩроманЗдравка Евтимова
издателство Fomite Books
Посетено:
1013
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/25322-pisatelkata-zdravka-evtimova-s-nov-uspeh-v-sasht