По света

Галерия Сариев и Рада Букова на Art Rotterdam 2017

Самостоятелно представяне на Рада Букова на Панаира за съвременно изкуство

Галерия Сариев и Рада Букова на Art Rotterdam 2017
Hawaii Girl, 2016. Book, scotch, locket, clamp, 25 x 25 x 20 cm


Галерия Сариев и Рада Букова на Art Rotterdam

Откриване: сряда, 8 февруари
9-12 февруари 2017
Самостоятелно представяне на Рада Букова

Art Rotterdam събира представители на повече от сто от най-добрите галерии от целия свят, за втора поредна година SARIEV Contemporary е част от тях. Осемнадесетото по ред издание на Панаира за съвременно изкуство в Ротердам, Холандия, ще потопи своите посетители в най-новото от света на съвременното изкуство.

След своя дебют на Art Rotterdam през 2016, SARIEV Contemporary има удоволствието да представи Рада Букова, едно от най обещаващите имена на българската сцена на съвременното изкуство. На Art Rotterdam 2017 Рада Букова ще представи свои нови произведения, предимно рисунки, някои от които създадени специално за панаира.

За Рада Букова кураторката Вера Млечевска казва "Произведенията на Рада Букова изглеждат нетрайни, дори ефимерни обекти, сякаш нищожна намеса може да ги разруши. Материалите, които авторката използва, ги поставя на риск от трансформации във времето и изобщо ги превръща в предмети, чиято актуална действителност може да бъде изменена докато стигне пределите на своето съществуване. Тази постоянна заплаха от изличаване сякаш запечатва за съзнанието крехкото състояние на този предметен свят в един миг, който просветва… Това състояние не бива да се обърква с леснота, нито със случайност. Всяка една от работите на Рада Букова се гради върху солидно скеле от вътрешна логика и математическа организация на предметите…"


Повече за Арт Ротердам вижте тук


Автор:
Sariev Contemporary
Публикация:
07.02.2017 г. 21:09
Посетено:
1506
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/25072-galeriya-sariev-i-rada-bukova-na-art-rotterdam-2017