По света

Английският град Ковънтри аплодира на крака Стоянка Мутафова

Над 200 представители на българската общност присъстваха на среща-разговор с легендата на българския театър

Английският град Ковънтри аплодира на крака Стоянка Мутафова

Голямата българска актриса Стоянка Мутафова участва в  среща-разговор с българската общност в Ковънтри.

Събитието, организирано от Български културен институт Лондон, включваше представяне на биографичната книга „Госпожа Стихийно бедствие“ и разговор с публиката. Специален гост в Ковънтри бе и дъщерята на Стоянка Мутафова, Мария Грубешлиева, която като автор на биографията сподели любопитни факти от съвместния им живот и ключови моменти от написването на книгата.

Стоянка Мутафова отговаря над 2 часа на въпроси на публиката, разказвайки за своя творчески път, любими роли, спомени за първите актьорски опити и творческо взаимодействие с колеги, сред които Невена Коканова, Георги Калоянчев, Нейчо Попов и Кръстьо Сарафов.

„От моя дълъг житейски опит мога да ви посъветвам едно – следвайте това, което усещате като призвание и не се обезкуражавайте“ – това Стоянка Мутафова посъветва присъстващите на събитието предимно млади хора.

Посещението на легендата на българския театър в Англия продължава. На 18 ноември (петък) пред публиката в Лондон ще бъде представен спектакълът „Госпожа Стихийно бедствие“ с участието на Стоянка Мутафова, Николай Атанасов-Шуши и Ирен Кривошиева.

Проявата е част от програмата на Български културен институт Лондон в рамките на Лондонския фестивал на българската култура.


Автор: Български културен институт Лондон
17.11.2016 г. 13:38
Посетено: 2478
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/24613-angliyskiyat-grad-kovantri-aplodira-na-kraka-stoyanka-mutafova