По света

"Есен в Париж" - изложба на Ралица Мирчева, Емил Мирчев и Момчил Мирчев

Скулптура и живопис в Български културен център, Париж, Франция

"Есен в Париж" - изложба на Ралица Мирчева, Емил Мирчев и Момчил Мирчев


◊ СЪБИТИЕТО

„Есен в Париж“


Изложба на доц. д-р Ралица Мирчева (НБУ), проф. Емил Мирчев (НХА) и гл. ас. д-р Момчил Мирчев (НХА)

6-30 септември 2016

Откриване: 06 септември 2016 г., 18:30 часа, Български културен център, Париж, Франция

В на деня на Съединението на България - 6 септември от 18.30 часа, в Българския културен център в Париж ще бъде открита изложба от скулптура и живопис „Есен в Париж“ с автори Ралица Мирчева, Емил Мирчев и Момчил Мирчев. Изложбата е със силно присъствие на съвременни идеи, търсения и възгледи в областта на скулптурата и живописта, представена от творците. Творбите са подбрани, така че взаимно се допълват и създават креативна атмосфера.

Публиката ще може да се запознае през целия месец септември със значимо творческо присъствие на три различни авторски почерци. За първи път авторите участват заедно и правят изложба в Париж. Експозицията представя автори, които изразяват силно и характерно отделни стилове и са обвързали творческата си съдба интуитивно или осъзнато с идеите на съвременното изкуство.

Тук са застъпени две поколения автори – проф. Емил Мирчев, дългогодишен преподавател в НХА, автор на монументални творби в България и чужбина, който работи предимно в класически стил. Предпочита да твори в бронз, дърво и камък. Творбите му са изчистени и синтезирани като форма, които носят ясни послания в себе си.

Момчил Мирчев е гл. ас. д-р по скулптура в НХА, работи в областта на малката пластика, както и в монументалната скулптура. В творчеството си търси движението и експресията в композициите, в които представя изяществото на женската фигура и нейното превъплъщение в изразителността на материала.

Ралица Мирчева, доц. д-р по живопис и рисуване в департамент „Изящни изкуства“, НБУ, представя живописни серии с интересни композиционни решения със съвременно звучене и силен колорит, което прави творбите й още по-уникални. Картините й изразяват един различен пластичен възглед, запомнящ се от пръв поглед.

Авторите се изявяват със самостоятелни изложби и са активни участници в български и международни изложби, симпозиуми, пленери и конкурси.

Изложбата може да бъде разгледана до края на месец септември.

Автор:
НБУ
Публикация:
06.09.2016 г. 14:54
Посетено:
1876
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/24131-esen-v-parizh-izlozhba-na-ralitsa-mircheva-emil-mirchev-i-momchil-mirchev