По света

Българската танцова формация „Усмивки" с Гран При от Международния фестивал „Magia Italiana”

„Усмивки“ си поделиха голямата награда с Вокално студио „Svirplys“ от Литва

Българската танцова формация „Усмивки" с Гран При от Международния фестивал „Magia Italiana”
Танцова формация „Усмивки" на концерта в парк „Мирабиландия на 26.06.2016 г.


С много награди и позитивни емоции се завръщат българските представители във Фестивала на всички изкуства „Magia Italiana”, който се проведе от 23 до 30 юни 2016 г. в Италия.

Танцова формация „Усмивки" към Народно читалище „Димитър Динев 1937“ спечели журито и беше наградена с Гран При заедно с Вокално студио „Svirplys“ от Литва. Съставите получиха парична награда в размер на 500 евро, дипломи, купи и плакети. Победителите бяха наградени на Гала концерт, проведен в Театър „Новели“ - Римини. 

Освен „Усмивки", България беше представена още от Вокално студио "Таланти" от Велико Търново, Балетно студио "Джулия'' и Балет „Терпсихора“ от София. Те също заеха призови позиции. 

Сред членовете на журито, които оценяваха талантливите изпълнители по време на концертите в Римини и парк „Мирабиландия“, са: италианският хореограф, танцьор и преподавател Роберто Лори; продуцентът в Полската национална телевизия, композитор и вокaлен педагог Кристина Пьотровска; Онуте Жукиене – певица и директор на Международния конкурс “Kaunas Talent“ от Литва и грузинската режисьорка на телевизионни проекти като “The Voice of Georgia” и “Due Stelle” Русудан Бакхтадзе.


Фестивалът на всички изкуства „Magia Italiana” се проведе за петнадесета поредна година в прекрасния италиански град Римини. Организира се от Международна академия на изкуствата „Европа” със съдействието на Арт център "Кърнолски". В тазгодишното издание на събитието се включиха повече от 200 деца и младежи от Полша, Италия, Дания, България, Литва, Украйна и Грузия.

Автор:
Арт център „Кърнолски“
Публикация:
01.07.2016 г. 14:38
Етикети:
наградифестивалАрт център Кърнолски
Танцова формация Усмивки
Magia Italiana
Посетено:
3816
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/23893-balgarskata-tantsova-formatsiya-usmivki-s-gran-pri-ot-mezhdunarodniya-festival-magia-italiana