По света

Пловдивчанка с безапелационна победа на музикален фестивал във Финландия

Виктория Главчева с Наградата на Международния фестивал на изкуствата “Bravo, Turku! 2016"

Пловдивчанка с безапелационна победа на музикален  фестивал във Финландия

Виктория Главчева от Пловдивската езикова гимназия „Иван Вазов” спечели Grand Prix за вокал на Международния фестивал на изкуствата “Bravo, Turku! 2016" в Турку, Финландия.

Талантливата българка получи покана за участие във фестивала след спечелването на първо място в Националния конкурс „Път към славата“, организиран от Арт център „Кърнолски“.

Във Финландия Виктория се състезава с участници от 13 държави от Европа и Азия. Освен трофея българката получи парична награда и покани за участие в престижни международни конкурси в Дания,Беларус, Малта и Литва.

Организатори на фестивала “Bravo, Turku! 2016" са SEM Consulting Oy (Финландия) и Международната културна асоциация на Турку. Победителите в него бяха определени от жури с членове: директорът на редица международни фестивали Снежана Полихронова-Кърнолски, шведският хореограф Виктор Хенриксон, беларуската певица и преподавател Вероника Яновская, президентът на Международния фестивал „Мusic talent league“ Аста Багдонавициене и други. 

В началото на юни талантливата пловдивчанка ще вземе участие в един от най-престижните европейски международни конкурси - “Кonin” 2016 в Полша. Пожелаваме й успех.


Автор: Арт център „Кърнолски“
16.05.2016 г. 17:31
Посетено: 1397
Етикети: награда, музикален фестивал, Финландия, Виктория Главчева, Turku!, Bravo
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/23587-plovdivchanka-s-bezapelatsionna-pobeda-na-muzikalen-festival-vav-finlandiya