По света

NaHaiWriMo на български

Покана за участие в международна хайку инициатива

За трета поредна година българските любители на хайку във Фейсбук са поканени да се присъединят към англо- и френскоговорещите си колеги и през месец февруари да пишат и споделят на страницата на "NaHaiWriMo на български” (https://www.facebook.com/nahaiwrimobg/) свои хайку.

Всеки ден ще бъдат предлагани примерни теми. Изборът, дали да ги използвате, или не, е Ваш. Не е необходимо специално да се присъединявате или записвате някъде, всеки може да публикува като “посетител” или в коментар под темата.


Създател на NaHaiWriMo (National Haiku Writing Month) е известният поет Майкъл Дилон Уелч, който през 2011 година обявява февруари за Национален месец за писане на хайку. Постепенно инициативата се разраства и превръща в международно събитие. Открива се френска страница (https://www.facebook.com/nahaiwrimoenfrancais), а по-късно и българска. Първоначалната страница, с хайку на английски (https://www.facebook.com/NaHaiWriMo/), добива толкова голяма популярност, че вече се поддържа отворена през цялата година, като поети от различни държави се редуват да избират темите.

Повече информация за Майкъл Дилон Уелч и NaHaiWriMo може да намерите тук:
 https://sites.google.com/site/nahaiwrimo/

Автор: Цецка Илиева
31.01.2016 г. 21:18
Посетено: 679
Етикети: хайку, международна хайку инициатива, National Haiku Writing Month
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/22801-nahaiwrimo-na-balgarski