По света

Българска фотография превзема Будапеща!

Изложбата "БГ прес фото" ще бъде представена в центъра на Будапеща

Българска фотография превзема Будапеща!


◊ СЪБИТИЕТО

Най-доброто от българската фотожурналистика през изминалата година ще бъде показано в сърцето на Будапеща. Изложбата на отличените снимки и фотоистории в конкурса "БГ прес фото 2015" се открива на 19 януари в 18:00 часа в Българския културен институт на улица "Андраши" 14.

В унгарската столица ще гостуват и победителите в конкурса, които ще участват в срещи с местните си колеги за запознанства и обмяна на опит. Важен момент са срещите с Тамаш Сигети – председател на Асоциацията на унгарските пресфотографи и член на журито на "БГ прес фото", Петер Корниш – легендарен унгарски фотограф и също член на журито на конкурси през минали години, официално посрещане на българските фотографи в Дома на фотографията, присъствие на сесията по журиране на унгарския пресфото конкурс.

В изложбата "БГ прес фото" са изложени над 100 образа, уловени от нашите фотожурналисти. Снимките документират действителността у нас и в чужбина през 2015, но и представят уменията и сетивността на фотодокументалистите ни. Сред тях са Георги Кожухаров, Цветомир Димов и Христо Русев, които в серията събития в Будапеща ще застанат зад запечатаните от тях образи, а вероятно ще уловят и нови.

Посещението на "БГ прес фото" е осъществено с помощта на Български културен институт – Будапеща, Одесос колор и Столична община.

Автор: Фондация "БГ прес фото"
16.01.2016 г. 12:03
Посетено: 786
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/22740-balgarska-fotografiya-prevzema-budapeshta