По света

Нели Петкова и Теодосий Спасов Фолк Квинтет с концерт в Лондон

Български Коледен фолклорен събор

Нели Петкова и Теодосий Спасов Фолк Квинтет с концерт в Лондон


◊ СЪБИТИЕТО

Нели Петкова и Теодосий Спасов Фолк Квинтет ще зарадват българите на Острова с оригинална музикална програма на първия по рода си Коледен фолклорен събор в Grand Selby Marquee, Selby Centre, Selby Rd, London.

В репертоара си Нели Петкова е заложила както на народни песни с модерно звучене, така и на завладяващи акапелни изпълнения. Пленителният глас  на Нели Петкова изправя на крака публиката на много сцени в Европа и САЩ.

На 19 декември в Лондон е първият съвместен концерт на Нели Петкова с виртуоза на кавала Теодосий Спасов и неговия „Фолк проджект бенд”.

И Нели Петкова, и Теодосий Спасов залагат в проектите си на необичайния синтез между традиционен фолклор, джаз, поп и класическа музика.

През 2014 г. Нели Петкова записа акустична версия на „Море пиле, славей пиле”, съвместен проект с Белева/Миланов дуо. (https://www.youtube.com/watch?v=iZte1Ylk0kI) Готов е записът на друга емблематична народна песен  - „Притури сa планината”, а клубното й звучене и аранжимент са дело на Борислав Бояджиев - DJ Bor4e.

 


Автор:
Организаторите
Публикация:
18.12.2015 г. 13:34
Етикети:
ЛондонконцертНели Петкова
Фолк проджект бенд
Теодосий Спасов Фолк Квинтет
Посетено:
868
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/22646-neli-petkova-i-teodosiy-spasov-folk-kvintet-s-kontsert-v-london