По света

Писателят Георги Господинов предизвика фурор в Български културен институт Лондон

Над 200 посетители препълниха Галерия "София" за организираната от БКИ Лондон среща със световноизвестния български писател

Писателят Георги  Господинов предизвика фурор в Български културен институт Лондон


◊ СЪБИТИЕТО

Писателят Георги Господинов гостува на Българския културен институт Лондон. Над 200 посетители препълниха Галерия "София" за организираната от БКИ Лондон среща със световноизвестния български писател.


Литературната среща с Георги Господинов е 244-тото събитие на БКИ Лондон от създаването на Института преди 4 години.


Събитието, с модератор известният литературен критик Димитър Камбуров, предизвика голям интерес още от момента на обявяването си през май месец.

До ранните сутрешни часове в деня преди събитието, много българи и чужденци пишеха имейли и съобщения до БКИ Лондон с искане за запазване на места и желание за повече информация относно събитието.

За разлика от представянията на други места, за първи път в Български културен институт Лондон, Георги Господинов дискутира и прочете откъси от всичките си издадени до момента произведения.

В литературната вечер участва и преводачът Анджела Родел, която сподели, че организацията на събитието и атмосферата в БКИ Лондон я карат да се чувства горда от начина по който българската култура се популяризира по света.

Продължилата над 3 часа литературна вечер предизвика оживени коментари от публиката и БКИ Лондон получи множество поздравителни имейли и съобщения за поредния много добър избор на събитие и гостуващи автори.

На представянето в БКИ Лондон присъства и дъщерята на писателя Георги Господинов, 8-годишната Рая. Тя е съавтор на детската книга „Сватби на животни и неща“.


Автор:
Български културен институт Лондон
Публикация:
22.10.2015 г. 15:56
Посетено:
1952
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/22183-pisatelyat-georgi-gospodinov-predizvika-furor-v-balgarski-kulturen-institut-london