По света

Писателка от Пловдив с две литературни награди от международни конкурси

Магдалена Манчева с награди от ХV Международен Пушкински конкурс и Тютчевски конкурс

Писателка от Пловдив с две литературни награди от международни конкурси
Светлана Василенко, първи секретар на Съюза на руските писатели връчва Дипломата за Лауреатско звание на Магдалена Манчева 


◊ СЪБИТИЕТО

С две лауреатски звания се завърна от Москва писателката Магдалена Манчева. Тя живее и твори в Пловдив. Има издадени девет художествени книги. Напоследък нейни разкази се публикуват и в руски издания, тъй като авторката освен на родния си език, пише и на руски.

Тази година тя стана победител в ХV Международен Пушкински конкурс, организиран от Правителството на Москва и вестник „Российская газета”.

Авторката е била единствен представител на България и в престижния Тютчевски конкурс, организатори на който са Съюзът на руските писатели, Литературният институт „М. Горки” и Литературно-историческият музей „Овстуг”, който се намира в родното място на руския писател и дипломат Фьодор Тютчев.

На вниманието на оценяващата комисия, съставена от известни руски писатели и професионални литератори са били представени около 500 есета, оригинални статии на философски теми и стихотворения от различни региони на Русия, а така също и от автори, пишещи на руски език от Италия, Австрия, Китай и др. В категорията „философско есе” са били дадени две първи награди, едната от които е за авторката от България Магдалена Манчева.Автор:
16.10.2015 г. 17:50
Посетено: 1660
Етикети: Магдалена Манчева, награди, Москва, ХV Международен Пушкински конкурс, Тютчевски конкурс
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/22141-pisatelka-ot-plovdiv-s-dve-literaturni-nagradi-ot-mezhdunarodni-konkursi