По света

Таласъмчо ще срещне децата от цял свят!

Популярният детски автор Никола Райков, който нашумя с иновативните си приказки-игри, стартира международен сайт за книгите си на английски, руски и италиански

Никола Райков, който е актуалният носител на най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“, стана известен в страната с първите по рода си книги за деца, които дават възможност на малчуганите сами да избират какво се случва в тях и предлагат 20 до 30 различни финала. Райков сам създава, издава и разпространява книгите си и има нетрадиционно виждане за авторските права. Той пусна книгите си свободно в електронен вариант на сайта http://prikazka-igra.com, което не им попречи да се превърнат в бестселъри. „Приказка-игра: Голямото приключение на малкото таласъмче“ вече продава четвърти тираж за две години, откакто е на пазара, и спечели 7 награди и номинации.

Сега българският автор е решен да достигне и до децата по целия свят с амбициозния си международен проект. Първата му книга вече е налична на английски в разширен и обновен вариант с 24 допълнителни илюстрации. Младият автор отново е пуснал книгата си напълно безплатно във версии за компютър, таблети и съвременни електронни четци като iPad, Kindle и други устройства. Той казва, че „вярва в доброто у хората и счита, че те ще го подкрепят“. Международният сайт има възможност за изпращане на дарения, отключване на тайни участъци, изпращане на книгата като подарък по електронната поща, известяване за предстояща Kickstarter кампания, списване на ревюта и други. В рамките на месец на сайта с адрес http://gametale.eu се очаква да се появят и версиите на руски и италиански език.

Нека пожелаем успех на Никола Райков с популяризацията на българската култура по света!

Автор:
19.08.2015 г. 11:08
Посетено: 920
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/21844-talasamcho-shte-sreshtne-detsata-ot-tsyal-svyat