По света

Арена Медиа на престижен филмов форум в Бристол

Сценаристът Цвета Ненова и режисьорът Димитър Липовански ще участват в дискусии от програмата на 14. Международен фестивал на етнографския филм RAI

Арена Медиа на престижен филмов форум в Бристол


Екип на Арена Медиа Русе – сценаристът Цвета Ненова и режисьорът Димитър Липовански, ще участват тази седмица (16-20 юни) в дискусии от програмата на 14. Международен фестивал на етнографския филм RAI в Бристол, Великобритания.

RAI Филм Фест се организира от Кралския Антропологичен Институт, Великобритания, съвместно с Департамента по археология и Антропология на Университета в Бристол и Центъра по визуална антропология на Университета от Южна Калифорния, Лос Анжелис. Четиридневният форум се провежда в културния център Watershed Cinema.

Този фестивал е един от най-старите световни форуми в полето на визуалната антропология и вече 30 години събира световноизвестни документалисти - творци на етнографски филми. Четиридневната програма включва прожекции на 70 филма от целия свят, обединени под мотото „Срещни света!“. RAI Филм Фест задава модели за правенето на документални филми и катализира дебатите за връзките между филмите, антропологията и визуалната култура.

Екипът на Арена Медиа ще покани експерти от световния форум да се включат в програмата на медийния фестивал Българската Европа 2015 наесен в Русе.



Автор:
Публикация:
16.06.2015 г. 19:14
Етикети:
Димитър ЛипованскиЦвета НеноваВеликобритания
RAI Филм Фест
Бристол
Международен фестивал на етнографския филм RAI
Арена Медиа Русе
Посетено:
1078
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/21642-arena-media-na-prestizhen-filmov-forum-v-bristol