По света

Романът „Sinfonia” на Здравка Евтимова е публикуван в Италия от издателство "Salento"

Същият роман излезе в САЩ в края на 2014 г. под заглавие „Sinfonia Bulgarica“

Романът „Sinfonia” на Здравка Евтимова е публикуван в Италия от издателство "Salento"


◊ СЪБИТИЕТО

Романът „Sinfonia” на Здравка Евтимова, беше публикуван преди няколко дни, в началото на март 2015 г., в Италия от издателство "Salento".

Същият роман излезе в САЩ  в края на 2014 г. под заглавие „Sinfonia Bulgarica“ в поредицата съвременни романи от цял свят на издателство "Fomite Books".

В България романът излиза със заглавие „Четвъртък“ под знака на издателство „Жанет-45“.

Публикуване на романа предстои до края на 2015 г. в Македония, Китай и Сърбия.
 

◊ ЗА РОМАНА

Роман за четири жени в съвременна България: богата пресметлива наследница; масажистка, мечтаеща за спокойствие и мир, които никога не идват в живота й; съпругата на най-влиятелния човек в голям провинциален град и сервитьорка, която се бори с лъжите и унижението. Това е реалистична книга за пороците и копнежа, истината и машинациите,  за любовта и пропастите пред нея. Героите говорят с прости, остри думи, действията им са ограничени от противоречията в едно общество, където предателството се проявява на много нива.  Романът рисува картина на живота в една страна, където хората вярват, че „Парите са най-верният приятел на човека“.




. Откъс от българския оригинал може да прочетете в Електронно списание LiterNet, бр. 3 (184), 2015 -
Из "Четвъртък"
Автор:
Публикация:
13.03.2015 г. 21:32
Посетено:
1388
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/21009-romanat-sinfonia-na-zdravka-evtimova-e-publikuvan-v-italiya-ot-izdatelstvo-salento