По света

Татяна Лолова се смя и плака на премиерата на филм за живота й

Съпругът й Славето открива изложба в Лондон

Татяна Лолова се смя и плака на премиерата на филм за живота й


250 човека плакаха и се смяха, гледайки премиерата в Лондон на новия документален филм за голямата българска актриса Татяна Лолова „Портрет на една дама“, на режисьорите Георги Тошев и Ема Константинова. Българското посолство едва успя да побере стотиците желаещи, да се срещнат с обичаната актриса. Прожекцията бе част от програмата на течащия в момента трети Фестивал на българската култура в Лондон, организиран от Български културен институт Лондон, LFBC и с подкрепата на българското посолство.

Татяна Лолова призна, че за първи път гледа филма и искрено се забавлява, наблюдавайки от страни, какво е преживяла по време на снимките.

На 13 ноември в галерия "София" на Български културен институт в Лондон се открива първата изложба на съпруга на Татяна Лолова, художника Светослав Светославов-Славето, озаглавена „Художникът и неговата муза“. Славето избра Лондон за своя дебют, защото уважи поканата отправена от г-жа Светла Дионисиева, да бъде част от програмата на Лондонския фестивал на българската култура. В отдел „Изобразително изкуство“ на Фестивала са включени изложби на Дечко Узунов и Георги Чапкънов-Чапа.

„За да може като се върне в България да се хвали, че изложбата е изминала с голям успех в чужбина!“, разказва с усмивка Татяна Лолова.

В свободното си време Татяна Лолова и Славето посетиха Royal Albert Hall, Serpentine Galleries и ресторанта на Заха Хадит. Голямата актриса и дебютиращия художник посетиха още Tate Modern и Shakespeare Globe Theatre. Преди премиерата на филма Татяна Лолова имаше емоционална случка в магазина Harrods, тя бе спряна от професионален гримьор и поканена да бъде гримирана за специалния случай.

„Щастлива съм, че успях да зарадвам толкова много хора, но ще по-развълнувана съм, от факта, че присъствах на откриването на първата изложба на моя съпруг.”

 

Българската премиера на филма „Портрет на една дама“ ще бъде на 25 ноември, от 18:30, в зала Люмиер, в рамките на Киномания.

 

 


Автор:
Екип на БКИ Лондон
Публикация:
14.11.2014 г. 12:44
Етикети:
изложбапрожекцияфилмТатяна ЛоловаЛондон
Светослав Светославов-Славето
Портрет на една дама
Фестивал на българската култура
Посетено:
2561
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/20283-tatyana-lolova-se-smya-i-plaka-na-premierata-na-film-za-zhivota-y