По света

Възторжени аплодисменти в Kонстанца за звездите на Mузикалния театър

Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Марио Николов и Христо Сарафов участваха в Оперетна гала на Международния фестивал за музика и танц

Възторжени аплодисменти в Kонстанца за звездите на Mузикалния театър


Примите на Националния музикален театър „Стефан Македонски" Валентина Корчакова и Еделина Кънева, тенорът Марио Николов и баритонът Христо Сарафов изправиха на крака публиката в румънския град Констанца. Те взеха участие в Оперетната гала, която се състоя на 8 ноември 2014 година. Звездите на театъра гостуваха на Националния театър за опера и балет „Олег Дановски” по покана на неговия директор Даниела Владеску.

Оперетната гала бе част от програмата на 40-ото издание на Международния фестивал за музика и танц, който продължава до 23 ноември 2014 г. и е едно от музикалните събития в Румъния. В програмата бяха включени арии и дуети от царете на оперетния жанр Имре Калман, Франц Лехар, Йохан Щраус и Жак Офенбах, както и откъси от мюзикъли. Спектакълът събра на сцената солисти на Националния театър за опера и балет в Констанца, на Националния музикален театър „Стефан Македонски” и на оперетата в Букурещ сред които е и друг българин – Стефан Попов. Режисьор на Оперетната гала е Марио Николов (България), а диригент Тиберио Опря (Румъния).

„В тази оперетна гала имаше всичко, което е необходимо за успешно шоу – динамика, баланс, добри гласове, сценично присъствие и костюми”, не пести суперлативи румънският вестник „Телеграф” в броя си от 10.11.2014 г. и цитира режисьорa Марио Николов, за когото работата с румънските му колеги е била удоволствие от срещатa с професионалисти на сцената и зад кулисите.

Автор:
Таня Симеонова – Национален музикален театър
Публикация:
11.11.2014 г. 17:41
Посетено:
1446
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/20263-vaztorzheni-aplodismenti-v-konstantsa-za-zvezdite-na-muzikalniya-teatar