По света

Германия аплодира славеите на БНР

Детският хор на Българското национално радио с диригент Венеция Караманова бе част от Европейските културни дни във Франкфурт на Майн

Германия аплодира славеите на БНР


◊ СЪБИТИЕТО

Германия аплодира славеите на БНР

Детският хор на Българското национално радио с диригент Венеция Караманова бе част от Европейските културни дни във Франкфурт на Майн, Германия. Културният форум е организиран от Европейската централна банка със съдействието на БНБ. Тази година Европейските културни дни са посветени на нашата страна и нейното културно многообразие. 

Радиохорът представи най-доброто от музикалните традиции на България. Прозвучаха както някои от най-прекрасните европейски песенни образци - арии и хорове из опери на Верди, Пучини и Доницети, така и български песни, демонстриращи елементи от уникалния български фолклор, който допълва и обогатява общата музикална картина на Европа!

Детският радиохор е една от музикалните визитки на България, а българските славеи успяха да спечелят сърцата и на германската публика, която бе изпълнила някогашната франкфуртска Паулскирхе, превърната днес в оригинална концертна зала. Аплодисментите бяха бурни и заслужени, а суперлативите след концерта – впечатляващи. Възторжените оценки бяха дадени за талантливите певци и за специалния им гост - сопраното Мария Радоева, бивша възпитаничка на състава, долетяла от Италия за събитието.

Великолепното пеене и цялостно представяне на Детския радиохор накара всички да произнасят името на България с уважение и респект, да станат съпричастни с Деня на будителите, който България отбеляза на 1 ноември.

Концертът на славеите на БНР бе съпътстван от благотворителна кампания на общината на града, която според организаторите е най-успешната в практиката им от последните години.

 


Автор:
Иван Върбанов, БНР
Публикация:
04.11.2014 г. 16:20
Посетено:
1815
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/20196-germaniya-aplodira-slaveite-na-bnr