По света

Изложбата "Дизайн за интериор" гостува в Българския културен институт в Прага

Изложба на студенти и преподаватели от департамент "Дизайн" на Нов български университет

Изложбата "Дизайн за интериор" гостува в Българския културен институт в Прага


◊ СЪБИТИЕТО

От 02 до 09 септември 2014 г. изложба “Дизайн за интериор“ на студенти от бакалавърска програма „Интериорен дизайн“ и от магистърска програма „Пространствен дизайн“ към департамент „Дизайн“ на Нов български университет ще гостува в Българския културен институт – Прага. Откриване на изложбата - 2 септември от 20 часа.

В експозицията ще бъдат включени студентски проекти, които са свързани с учебния процес. Представените образци обхващат различни етапи от обучението по дизайн – от първите опити, до разработките на дизайнери-дипломанти.

Ще бъдат изложени някои от най-добрите и атрактивни постижения от дипломни разработки на студенти от департамента. Те представят дизайнерски решения за жилищната и обществената среда във вид на проекти и 3D визуализации.

В експозицията ще участват и дизайнерски разработки, проектирани и изработени от студентите от базовите курсове на бакалавърската програма. Те са свързани с изследвания и проекти в областта на продуктовия дизайн. Част от тях представляват серия от копия на емблематични дизайнерски обекти, изработени като макети в мащаб 1:10. Останалите образци са авторски решения за дизайн на мебели, развити и изпълнени от студентите във връзка с различни учебни задачи.

В изложбата ще вземат участие и гл.ас. д-р Ива Добрева-Драгостинова и гл.ас. д-р Софрони Върбев, които ще представят свои авторски разработки на осветителни тела.


Автор:
НБУ
Публикация:
02.09.2014 г. 14:19
Посетено:
1384
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/19756-izlozhbata-dizayn-za-interior-gostuva-v-balgarskiya-kulturen-institut-v-praga