По света

15 български автори с повече от 80 картини в Китай

Съвременно българско изкуство в Ханджоу. Картините продължават китайското си турне през юни и юли

15 български автори с повече от 80 картини в Китай



◊ СЪБИТИЕТО

Фондация „Съвременно изкуство“
Платформа „На война за повече изкуство“

15 български автори с повече от 80 картини в Китай

Десислава Монева, изпълнителен директор на Фондация "Съвременно изкуство", представи 15 български автори с над 80 картини и инсталации на изложението за изкуство в Ханджоу, Китай, май 2014 г. Картините продължават китайското си турне в Шанхай и Хонг Конг през юни и юли.

Тази акция на български автори в Китай е вероятно най-мащабната до този момент. Фондация „Съвременно изкуство“, освен с партньори в САЩ, работи и на китайския пазар на изкуствата с местни посланици, един от които е Асадур Маркаров. Маркаров е професор във втората по значимост академия на изкуствата в Китай и е куратор в местния Музей за съвременно изкуство.

В продължение на взаимното желание за творчески обмен между двете страни, през есента на 2014 предстои мащабна изложба в София на китайско съвременно изкуство с подкрепата на посолството на Китай в България. Подобно представяне като мащаб и тематика е също първо по рода си.

Авторите, представлявани от Фондация "Съвременно изкуство" в Китай, са: Богдан Александров, Хубен Черкелов, Косьо Минчев, Иван Кюранов, Милко Павлов, RASSIM, Росен Тошев, Димитър Хинков, Асадур Маркаров, Вержиния Маркарова, Георги Янков, Борис Сергинов, Станислава Стоянова, Свилен Стефанов.





Автор:
Фондация „Съвременно изкуство“
Публикация:
09.06.2014 г. 16:00
Посетено:
2104
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/19422-15-balgarski-avtori-s-poveche-ot-80-kartini-v-kitay