По света

Поредно международно признание за българската оперета

Награда от Международния музикален конкурс "О-фест" 2014 в Киев

Поредно международно признание за българската оперета
Валентина Корчакова и Марио Николов като Янка и Иван от оперетата "Българи от старо време" на Асен Карастоянов


Звездите на Националния музикален театър сопраното Валентина Корчакова-Миролескова и тенорът Марио Николов покориха сърцата на почитателите на оперетата в столицата на Украйна – Киев и заслужено се завърнаха с награда – Диплом за високо художествено майсторство и особен принос за популяризирането и развитието на музикално-сценичните изкуства.
 
По покана на Националната оперета в Украйна те представиха България на Международния музикален конкурс „О-фест“ 2014, който се проведе в началото на юни. Валентина Корчакова очарова публиката с огнено изпълнение на ария на Графиня Марица, а Марио Николов – с прочувствената ария на граф Тасило от класическото заглавие „Графиня Марица“ на Имре Калман. А след  изпълнението на дуета на Иван и Янка от „Българи от старо време“ на Асен Карастоянов, аплодисментите бяха дълги и нестихващи.

По време на фестивала бе подписано и споразумение за бъдещо сътрудничество между директорът на Държавния музикално-балетен център - София Марио Николов и художествения ръководител на Киевския национален академичен оперетен театър Б. Д. Струтинский.


Автор:
Национален музикален театър "Ст. Македонски"
Публикация:
07.06.2014 г. 17:35
Етикети:
Посетено:
1277
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/19410-poredno-mezhdunarodno-priznanie-za-balgarskata-opereta