По света

Здравка Евтимова в списание "North American Review"

Писателката е поканена да чете свои разкази в Брюксел в рамките на културната инициатива „Déjeuneurs littéraires“

◊ СЪБИТИЕТО

След публикацията на разказа „За Сава“ (For Sava) от Здравка Евтимова в North American Review към  Университета на Северна Айова, САЩ, (http://pdc-connection.ebscohost.com/c/short-stories/94092292/sava) българската писателка беше помолена да представи кратък текст за писането на разкази в България. 

Написаното от Евтимова беше публикувано на 12 май 2014 г. в блога на литературното списание под заглавие: "Writing Short Stories in Bulgaria" („Да пишеш къси разкази в България“):
http://northamericanreview.wordpress.com/2014/05/13/writing-short-stories-in-bulgaria-by-zdravka-evtimova/
 
Литературното списание „North American Review“ е най-старото литературно списание в САЩ,  основано през 1815 г. в Бостън, а от 1968 г. е издавано от Университета в Северна Айова. Двукратно печели наградата „Национално литературно списание на САЩ“ – еквивалентно на наградата „Пулицър“ в сферата на литературните списания - в конкуренция с „Ню Йоркър“, „Харпър’с“ и „Атлантик Монтли“.
 
 
Здравка Евтимова получи покана от Европейския икономически и социален комитет към Европейския съюз да гостува на Комитета в рамките на културната инициатива „Déjeuneurs littéraires“. Писателката ще чете свои разкази в Брюксел пред академична читателска публика на 19 юни 2014 г. В рамките на тази инициатива през 2014 г. са поканени общо четирима писатели от различни страни на Европейския съюз.



Автор:
Публикация:
22.05.2014 г. 15:02
Посетено:
1341
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/19267-zdravka-evtimova-v-spisanie-north-american-review