По света

Списанието на БНР "Zoom Bulgaria" с премиера в Лондон

Радиоизданието бе представено на страниците на лондонския вестник „Kensington and Chelsea Today“

Списанието на БНР "Zoom Bulgaria" с премиера в Лондон

◊ СЪБИТИЕТО

Списанието на БНР "Zoom Bulgaria" с премиера в Лондон

Първият брой на списанието на Българското национално радио - „Zoom Bulgaria” направи своята световна премиера зад граница, като радиоизданието бе представено на страниците на лондонския вестник „Kensington and Chelsea Today“. 

На три страници на „Kensington and Chelsea Today“, който е с тираж 25 000, читателите в британската столица ще получат интересна информация за програмите на БНР и  България. Голяма част от материалите са препечатани от списанието „Zoom Bulgaria” или се основават на излъченото съдържание в програмите на Радио България – световният глас в интернет на БНР.

В мартенския си брой, лондонският „Kensington and Chelsea Today“ представя българската традиция посветена на мартеницата, интервю с композиторката Добринка Табакова и материал посветен на 3 март – националния празник на България. Наред с ексклузивното интервю с българския посланик в Обединеното Кралство – Н. Пр. Константин Димитров, са поместени и портрети на българи, постоянно живеещи в Лондон. Между тях са Георги Янев – собственик на култово заведение в световния мегаполис и младата художничка Паола Минеков.

Световната премиера в Лондон на списанието на БНР - „Zoom Bulgaria” предизвика огромен интерес сред аудиторията в Обединеното Кралство. Редакционният екип се радва на огромния брой електронни писма. Вторият брой на списанието вече е в печат, като има специални материали посветени на оперната легенда Борис Христов, красотата на Родопите и омаята на българското вино.


◊ СПИСАНИЕ
"ZOOM BULGARIA"

Издател на
„Zoom Bulgaria” e Радио България - БНР. Списанието е пълноцветно месечно издание на английски език във формат 32 страници.

„Zoom Bulgaria” е насочено към англоговорящите гости и туристи в страната ни, на които ще бъде предложена разнообразна информация и новини. На страниците на уникалното издание на БНР се публикуват излъчените материали в звуковите файлове на световната интернет програма на обществената медия – Радио България.
 


Автор: Иван Върбанов, БНР
06.03.2014 г. 15:59
Посетено: 1008
Етикети: Лондон, премиера, Българско национално радио, списание, вестник Kensington and Chelsea Today, Радио България, Zoom Bulgaria
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/18716-spisanieto-na-bnr-zoom-bulgaria-s-premiera-v-london