По света

Танцово сдружение "Софистик-живо" ще представи България на Международен фестивал в Тайланд

15-25 януари 2014, IX Международен фолклорен фестивал в гр. Сурин

Танцово сдружение "Софистик-живо" ще представи България на Международен фестивал в Тайланд


Когато преди години Танцово сдружение “Софистик-живо” осъществи първото си Азиатско турне, дори не предполагахме, че Азия толкова ще ни обсеби… Изключително много я заобичахме, а тя ни прие свойски и започна да открива за нас прелестите си!

В Йордания видяхме с очите си Петра и се потопихме в солените води на Мъртво море! Последва невероятната и изумителна Индия! След нея ни обсеби с изящество и Тайван – вълнуващ и вълшебен остров! Сега щедро е отворил прегръдката си за нас и екзотичния Тайланд!

От 15 до 25 януари 2014 година Танцово сдружение “Софистик-живо” ще представлява България и българската национална култура на Международен фестивал 9th Surin International Folklore Festival (9th SIFF), който ще се проведе в гр. Сурин, Тайланд.

Танцовата ни програма представя всички етнографски области на страната. Разнообразна е стилово, музикално и ритмично! Фолклорът ни е показан в цялата му пъстрота, духовност и атрактивност.

Освен България на Фестивала ще бъдат представени още 15 държави от всички краища на света със своето уникално народно творчество. Целта на форума е да събере и представи многообразието и пъстротата на националните култури. Да покаже как изкуствата разчупват границите между хората! Как в глобалния свят, независимо от комуникациите, нациите и народите могат да запазят своята национална идентичност.

Очакват ни сцени, семинари, лекции, уъркшопи, ревюта на национални костюми и… много, много екзотика!

Изтокът ни научи да пристъпваме към непознатото с любопитство и с отворено сърце! Невероятно е колко далече можем да стигнем, само ако направим първата стъпка… И така… Тайланд очаква “Софистик-Живо”! Стискайте палци!

Автор:
Николета Илчева
Публикация:
06.01.2014 г. 14:22
Посетено:
1512
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/18372-tantsovo-sdruzhenie-sofistik-zhivo-shte-predstavi-balgariya-na-mezhdunaroden-festival-v-tayland