По света

Галерия "Сариев Contemporary" с второ участие на ViennaFair

The New Contemporary, 10—13 октомври 2013

Галерия "Сариев Contemporary" с второ участие на ViennaFair
Работа на Правдолюб Иванов, която ще бъзе представена във Виена.
Правдолюб Иванов, рисунка, 2013, туш върху хартия, 110 х 145 см



◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Сариев Contemporary" с второ участие на
ViennaFair

The New Contemporary
10—13 октомври 2013

Галерия "Сариев Contemporary"
Щанд B3


Галерия "Сариев Contemporary" има удоволствието за поредна година да вземе участие в престижното международно изложение за съвременно изкуство, фокусирано върху Централна и Източна Европа – ViennaFair / The New Contemporary. Събитието ще се проведе между 10 и 13 октомври 2013 във Виена, домакин за девета поредна година на изложението, привличащо частни колекционери и колекциониращи институции, куратори, музейни директори, артисти, критици.

В продължение на 4 дни градът се превръща в  международен център за художествен и културен обмен, като програмата на изложението е изключително разнообразна и включва от изложби до информационно-дискусионни формати. Около 122 галерии от Източна и Югоизточна Европа ще покажат своите експозиции от произведения на съвременните визуални изкуства – живопис, графика, скулптура, фотография, инсталации, пърформънс.

В съпътстващата програма на изложението са включени: “Vienna Talks”, платформа, предлагаща интердисциплинарни дискусии с представители на съвременната художествена сцена, като фокус е представянето на източноевропейски държави и техните творци. За първи път тази година се провежда и международен конкурс за видео изкуство, на победителя ще бъде присъдена наградата “Happiness Award”.

Галерия "Сариев Contemporary" ще представи осем български творци от листа на галерията, базирани в София, Лондон, Париж и Мюнхен. На изложението ще могат да се видят както нови, така и емблематични работи на авторите: Правдолюб Иванов, Стефания Батоева, Рада Букова, Недко Солаков, Димитър Солаков и Митьо Солаков, Стефан Николаев, Вальо Ченков. Селектираните творби ще представляват рисунки, обекти, скулптури, инсталации и видео.

Участието се осъществява с любезното съдействие на Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена.

 
ViennaFair - The New Contemporary
Messe Wien, Halle A, Messeplatz 1
1020 Vienna

Автор:
Галерия Сариев Contemporary
Публикация:
06.10.2013 г. 15:29
Етикети:
съвременно изкуство
The New Contemporary
ViennaFair
Галерия Сариев Contemporary
Посетено:
1021
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/17771-galeriya-sariev-contemporary-s-vtoro-uchastie-na-viennafair