По света

Валери Димчев Трио покорява Германия

Музикално турне на етно/фолк формацията

Валери Димчев Трио покорява Германия
В залата на „Домфорум“ на катедралата в Кьолн. © Скендерман


◊ СЪБИТИЕТО

От 6 март тази година с изключително горещ прием се провежда музикалното турне на етно/фолк Валери Димчев Трио, включващо виртуоза на тамбурата – Валери Димчев, неговата съпруга и фолклорна певица - Десислава Димчева, и кавалджията Лъчезар Стаматов.
   
От началото на турнето до сега групата изнесе успешно концерти на сцените в Дюселдорф, Бротфабрик – Бон, Музеят на чуждестранната култура в Санкт Аугустин, Траузимер Марина - Бергкамен, Кампус Кемпен – Кемпен, Домфорум на катедралата в Кьолн, Театър Тео Отто – Ремшейд, Държавният театър в Гютерслох и Алте Синагога в Мешеде.
     
Турнето продължава на 19.03. в Лутеркирхе – Хамм, 21.03. в Лутерстифт – Вупертал, 22.03. Блеккирхе – Гелсенкирхен и на 23.03. в Театър Молиер в столицата на Европа – Брюксел (Белгия).
   
Организатори на турнето (част от проекта Клангкосмос) са Алба Култур – Германия, представлявана от известната западногерманска продуцентка Биргит Еллингхаус и международна арт мрежа Скендерман. През септември 2011 година по време на международния арт форум "БезГраници" съорганизиран от Скендерман, госпожа Еллингхаус хареса музикалното представяне на Валери Димчев и поканата за турнето дойде не след дълго. Трябва да се отбележи, че "БезГраници" е едно от малкото музикални събития в България, което освен арт фестивал е също така и култиватор за международни арт проекти и за популяризиране българската фолк/етно музика по света.

Сърдечно благодарим на продуцента на форума: г-н Огнян Спасов от Стопанска Камара – Варна, благодарение на който това събитие продължава своята успешна мисия. Тази година "БезГраници" ще се проведе на 13, 14 и 15 септември в Курортен Комплекс – Албена. Очакват се между 12 и 15 музикални етно групи от България и света. 

Автор:
Ясен Казанджиев, арт мрежа Скендерман
Публикация:
20.03.2013 г. 17:31
Етикети:
българска музикафолкетномузикаарт мрежа Скендерман
турне в Германия
Валери Димчев Трио
Посетено:
1427
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/16610-valeri-dimchev-trio-pokoryava-germaniya