По света

Български автори с публикации в лондонско литературно издание

Силно присъствие на прозата

◊ СЪБИТИЕТО

Престижното литературно издание „N.T.H. POSITION” - Лондон, представя в новия си брой (декември - в раздел „Проза”) творби от български автори.

. Иванка Денева. Поместен е разказът й „Without illusions”, в превод на английски език от Даниел Господинов. Творбите й и досега са били публикувани в антологии, списания и сайтове за литература и изкуство в Австралия, Америка, Непал, Канада и др. На български разказът може да се прочете в Електронно списание LiterNet, 11.08.2004, № 8 (57) под заглавие "Несантиментална история".

. Светлана Дичева (журналистка в БНР) е представена с разказа "Tiberius in a hat".

. Ангелина Дичева (гл. ред. на сп. "Образование и право"). Публикуван е нейният разказ "A cherry on a long thin stem" в превод на Здравка Евтимова.

В предишни броеве на списанието са публикувани разкази от Стоян Вълев, Георги Гроздев и Здравка Евтимова, представяна досега с общо седем разказа.


◊ ЗА ИЗДАНИЕТО

Литературният сайт „N.T.H. POSITION” e сред номинираните за европейските награди за онлайн-журналистика за 2002 година, сред които са и водещи световни медии като TIME EUROPE, BBC, THE GUARDIAN, EL MUNDO, DOW JONES и др. Изданието е отличено през 2003 г. в категорията „Гласът на хората” за наградите Webby, през 2004 г., на церемонията за наградите на независимата преса - с наградата на читателите, а в 2005 г. е определено за „достойно за Webby” (Webby Worthy) издание.

Серията от поетичните антологии на сайта „100 поети” е характеризирана от „Guardian” като „забележителна по обхват и дълбочина”, а от „London Times” - като „един от най-добрите примери как интернет може да се използва за истинска кауза”.
Автор:
Публикация:
14.01.2006 г. 10:20
Посетено:
925
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/1649-balgarski-avtori-s-publikatsii-v-londonsko-literaturno-izdanie