По света

Мариам Маврова спечели Гран При в Копенхаген

Голямата награда за солистката на вокална студия "Дъга" в Международния фестивал-конкурс "Шанс 2012"

Мариам Маврова спечели Гран При в Копенхаген


СЪБИТИЕТО

Солистката на Вокална студия „Дъга” Мариам Маврова спечели Гран При на Международния фестивал-конкурс за млади вокалисти „Шанс 2012”, който се проведе от 16 до 19 ноември в датската столица Копенхаген.

Чувственото изпълнение на песента „Колыбельная” (Приспивна) покори както публиката, така и журито на конкурса, което единодушно я избра за носителка на Голямата награда.

Възхитени от вокалните възможности и неповторимото сценично присъствие на 11-годишната изпълнителка, известните композитори Жанна Колмагорова от Русия и Елена Швилпе от Латвия предложиха да напишат песни за нея. Мариам получи и специални покани за участие в престижния Конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Нова вълна”, както и за фестивал във Финландия.


Мариам Маврова
е част от Вокална студия „Дъга” с художествен ръководител Снежана Полихронова-Кърнолски от 2010 г. Носителка е на редица престижни награди от национални и международни конкурси, сред които: Първо място на Международния телевизионен фестивал-конкурс „Muszelki wigier” в Сувалки, Полша, Специалната награда на журито от Международния конкурс Euro Pop Contest Grand-Prix “Berliner Perle” в Берлин, Първо място от Международния фестивал на изкуствата за деца и младежи „Ние – XXI век” в Слънчев бряг. Тя печели и зрителския вот в Конкурса за детска песен на Евровизия 2011 с песента „Чуден сън”.

Международният фестивал-конкурс за млади вокалисти „Шанс 2012” се провежда всяка година през месец ноември от 2003 г. до сега. Учредител и организатор на конкурса е дружество ”Руски дом” в  Копенхаген. В тазгодишното издание на Фестивала участваха изпълнители от Австрия, България, Германия, Испания, Италия, Канада, Латвия, Малта, Полша, Узбекистан, Финландия, Латвия и др.


Автор:
Арт Център Кърнолски
Публикация:
23.11.2012 г. 14:37
Етикети:
Международен фестивалКопенхагенГран ПриАрт Център Кърнолски
конкурс за млади вокалисти
Шанс 2012
Мариам Маврова
вокална студия Дъга
Посетено:
1911
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/15897-mariam-mavrova-specheli-gran-pri-v-kopenhagen