По света

Галерия Сариев Contemporary с второ участие на Contemporary Istanbul

22-25 ноември 2012, Istanbul Convention and Exhibition Center

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия Сариев Contemporary с второ участие на Contemporary Istanbul

22-25 ноември 2012

Представени автори:
Стефания Батоева
Рада Букова
Правдолюб Иванов
Вальо Ченков
Воин де Воин


Щанд LK602
Секция “New Horisons”

Галерия Сариев Contemporary има удоволствието за втора поредна година да вземе участие в престижния международен панаир за изкуство Contemporary Istanbul. Събитието ще се проведе между 22-25 ноември 2012 в Istanbul Convention and Exhibition Center, намиращ в туристическия и търговски център на Истанбул в близост до площад Таксим.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФОРУМА

Седмото издание на Contemporary Istanbul през 2012 година ще представи около 100 международни галерии и 600 артиста и специална програма от паралелни събития. Традиционната секция на панаира New Horisons през 2012 е фокусирана е върху Централна и Източна Европа. По случай 400 години дипломатически отношения между Турция и Холандия, Contemporary Istanbul е домакин на специална селекция от холандски галерии.

Галерия Сариев Contemporary участва в секцията New Horisons на Contemporary Istanbul, където ще представи пет български творци, които са базирани в Лондон, Париж, София, Мюнхен, Берлин и активно развиват интернационална кариера в сферата на съвременното изкуство. Това са: Стефания Батоева, Рада Букова, Правдолюб Иванов, Вальо Ченков, Воин де Воин. Селектираните творби са рисунки, фотографии, обекти, живопис, инсталация, част от тях са репрезантативни творби на авторите, а други - реализирани специално за Contemporary Istanbul 2012.

По време на Contemporary Istanbul ще се проведе и CI Dialogues - серия от разговори и дискусии с куратори, артисти, арт експерти и галеристи, в която са поканени да вземат участие Веселина Сариева и Правдолюб Иванов, а в програмата на Video Cube ще бъде представена видео работа на Вальо Ченков.Автор: Галерия Сариев
22.11.2012 г. 14:11
Посетено: 1105
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/15892-galeriya-sariev-contemporary-s-vtoro-uchastie-na-contemporary-istanbul