По света

"Приказки за меланхолични деца" на Тодор П. Тодоров излиза на немски

Деветнадесет омагьосани истории за пораснали деца

"Приказки за меланхолични деца" на Тодор П. Тодоров излиза на немски


◊ СЪБИТИЕТО

От 14 септември в немските книжарници и онлайн в Amazon, под името “Hexen, Mörder, Nixen, Dichter: Dunkelmagische Geschichten“ излиза книгата на Тодор П. Тодоров “Приказки за меланхолични деца”.

Книгата издава издателството Größenwahn от Франкфурт на Майн. Предстои в близките месеци авторът да я представи в няколко немски града, така също и на Франкфуртския панаир на книгата.

 

◊ КНИГАТА

Деветнадесет омагьосани истории за пораснали деца. Нощ, тайнствени куфари, сънища, очи, неустоими жени, мъже убийци и поети и други сенчести думи бродят из страниците на книгата. „Приказки за меланхолични деца” е сборник с разкази и мрачно-магични истории за нощно четене. Илюстрирано с тематични фотографии на автора, това е четиво, което увлича и окото, съблазнява, плаши, топли. Като убежище за тайнолюбиви, неспящи деца. Като в книга.

Серия от снимки, привидения, образи, уловени от разказвача, придружават различни по душа приказки – от класически бароково тъмни истории през алено червени, хипнотизирани разкази, брадата на Данте, ренесансови котки и куфари, пълни със секс и ужас до приказка-трилър... по острие и по Дейвид Линчовски.

Един поетичен акт в проза.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Тодор П. Тодоров (1977, София) е доктор по философия и преподавател по „Философия на средновековието и ренесанса” и „Ислямска философия” в СУ „Св. Климент Охридски”. Чете курс по фотография в специалност Културология.

Автор на „Приказки за меланхолични деца“ (сборник с разкази и фотографии, Сиела, 2010), на десетки научни публикации, есета, публицистика, разкази, стихове и фотографии. Любител и идеолог на нощното четене.


. Книгата в Амазон, на адрес: http://www.amazon.de/Hexen-M%C3%B6rder-Nixen-Dichter-Dunkelmagische/dp/3942223171/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1346684624&sr=8-1

. Книгата в немското издателство: http://groessenwahn-verlag.de/gv_juni_015.htm

 

 

Автор: Владислав Христов
04.09.2012 г. 21:05
Посетено: 1224
Етикети: Приказки за меланхолични деца, по света, книга, Тодор П. Тодоров, Dichter: Dunkelmagische Geschichten, Nixen, Mörder, Hexen
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/15338-prikazki-za-melanholichni-detsa-na-todor-p-todorov-izliza-na-nemski