По света

"Брегове. Срещи. Светове" - фотоизложба в Кьолн

Най-доброто от фотоконкурса, организиран от клуб "Будители"

"Брегове. Срещи. Светове" - фотоизложба в Кьолн


◊ СЪБИТИЕТО

Откриването на фотоизложбата „Брегове. Срещи. Светове“ ще се състои
на 08.12.2011, от 19 ч. в ресторанта на Уни-мензата в Кьолн.

Фотоконкурсът беше организиран това лято от клуб „Будители“ с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина и Службата за чужденците към Кьолнския университет. Тази година участие в конкурса взеха над 90 души, които ни изпратиха повече от 600 снимки.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

За да подбере титулярите за изложбата беше формирано четиричленно жури в състав: Мария Лютце, фотограф от Вестдойчер Рундфунк - Кьолн, Карл-Хейнц Корн и Лусио Алвес да Силва от Службата за чужденците на Кьолнския университет, както и Димитър Евдокимов от страна на клуб „Будители“.

След оспорвания процес на предварителни класификации на терена останаха 35 снимки. На първите три места бяха класирани съответно Ина Янакиева, Ромина Тончева и Любомир Калудов.

Посетителите на изложбата също ще имат възможността да определят своите фаворити като гласуват за снимките. Предвидили сме две награди на публиката за авторите на фотографиите, събрали най-много гласове.

Български мезенца и винце, както и кьолнска бира (за по-интегрираните измежду нас) ще позволят към визуалната наслада да се прибави и олфакторна-густаторна.


Очакваме ви!

 

◊ ЗА СТУДЕНТСКИ КЛУБ "БУДИТЕЛИ"
  
Създаден през 1996 г., клуб „Будители” е един от ветераните сред българските студентски сдружения в Германия. Основната ни цел е да помагаме на българските студенти с информация за следването и живота в Кьолн / Бон. Друга важна насока е организирането на културни мероприятия, които да представят различни аспекти от българската култура. Сред проектите, които досега сме реализирали, има фотоизложби, литературни четения, дискусии, театрални спектакли, народни танци и др.

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
02.12.2011 г. 13:45
Посетено:
1633
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/13688-bregove-sreshti-svetove-fotoizlozhba-v-kyoln