По света

Трима български автори в европейския литературен алманах „Grenzenlos”

Проза от Владимир Зарев, Димитър Динев и Евелина Ламбрева Йекер

Трима български автори в европейския литературен алманах „Grenzenlos”


◊ СЪБИТИЕТО

Откъс от още непубликуван роман на Владимир Зарев, кратки разкази от Димитър Динев и Евелина Ламбрева Йекер, както и текстове от българо-немския преводач Томас Фрам излязоха в европейския алманах за литература „Grenzenlos” на немското издателство Andiamo verlag, http://www.andiamoverlag.de.

В изданието за 2011 година са намерили място творби на редица автори от Германия, Австрия и Полша.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АЛМАНАХА

Алманахът излиза за пръв път през 2007 година след един много успешен литературен конкурс, посветен на четиристотната годишнина от основаването на град Манхайм, Германия. Темата на конкурса, „Миграция и Европа”, насочва вниманието към бързите процеси на преобразяване на Европа, а силният отклик на конкурса показва, че тази тема далеч още не е изчерпана.

Вече ежегодно излизащ, европейският алманах представлява една малка, но логична стъпка в издигането и продължението на отдавна започналия разговор по темата на литературно ниво.

Алманахът си поставя за цел да даде принос за европейската интеграция на различните страни в Европа. В този смисъл той се опитва да предостави поле за изява както на познати европейски литературни гласове, така и на нови, все още непознати на литературната публика автори.
Автор:
Публикация:
30.10.2011 г. 18:40
Посетено:
2085
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/13441-trima-balgarski-avtori-v-evropeyskiya-literaturen-almanah-grenzenlos