По света

Български флейтист ще бъде солист в Йоханесбург

Мартин Павлов ще изнесе и два камерни концерта в ЮАР

Български флейтист ще бъде солист в Йоханесбург


◊ СЪБИТИЕТО

Флейтист на Нов симфоничен оркестър ще бъде солист на най-престижния фестивал за барокова музика в Южна Африка "Barock in the Bush" под диригентството на музикалния директор на Cимфоничния оркестър на Йоханесбург Ричард Кок
 

Мартин Павлов (1990) ще изнесе и два камерни концерта по време на престоя си от 17 до 27 септември. Маестро Ричард Кок ще го посрещне лично на аерогарата.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГОСТУВАНЕТО

Фестивалът "Barock in the Bush" е създаден през 1996 г. и се провежда в екзотичната обстановка на Националния парк Крюгер.
 
Шейла Камърър, посланик на ЮАР в София, след упорита работа, успя да наложи нашия музикант за участие във фестивала. Българската общност в Йоханесбург съдейства за организацията на гостуването на Мартин, като в основата стои председателя на дружеството на българите в ЮАР г-н Михаил Мутафчиев.

Изисканата посланичка е ценител на класическата музика и искрен приятел на Нов симфоничен оркестър. Благодарение на нея, и със съдействието на оркестъра, през 2010 г. сопраното Прити Йенде - изгряваща южноафриканска звезда (с постоянен договор в младежката студия на оперния театър Ла Скала) изнесе рецитал в град Пловдив.

На 15 септември, четвъртък, в резиденцията на Н. П. Камърър ще се състои прием и камерен концерт с участието на Мартин Павлов и виолончелиста Борис Тунтев (един от основателите на Нов симфоничен оркестър), където ще бъде изпълнена част от програмата, с която нашият флейтист ще се представи в ЮАР.

Автор:
Веселин Добрев, Нов симфоничен оркестър
Публикация:
14.09.2011 г. 15:41
Посетено:
2931
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/13135-balgarski-fleytist-shte-bade-solist-v-yohanesburg