По света

Поетът Иван Ланджев ще участва в международен поетичен фестивал в Словения

Българското участие в „Days of Poetry and Wine”, Птуй, 23-27 август 2011

Поетът Иван Ланджев ще участва в международен поетичен фестивал в Словения


◊ СЪБИТИЕТО

Поетът
Иван Ланджев ще участва в 15-тото издание на международния фестивал „Days of Poetry and Wine” (“Дни на поезията и виното”) в Словения от 23 до 27 август т.г. През последните години фестивалът се е утвърдил като един от най-престижните форуми за поезия в Европа.

Фестивалът, посрещнал досега повече от 300 поети от цял свят, включва серия от четения, пърформанси и дискусии, като основната му част се провежда в Птуй – най-стария словенски град. 

Тази година ще се включат 26 поети от 20 държави (сред които САЩ, Франция, Великобритания, Германия, Испания, Турция и др.), а почетни гости ще са: Жак Рубо (Франция), Томаж Шаламун (Словения) и Нора Юга (Румъния). Иван Ланджев ще има няколко срещи със словенската публика, като първата от тях е на 23.08. в 20.00 ч., заедно с поети от Австрия, Словения и Хърватия в замъка в Ормож.

В предишните издания на „Дни на поезията и виното” страната ни е била представяна от Георги Господинов, Румен Леонидов, Силвия Чолева, Бойко Ламбовски и др.

Стихотворенията, които всеки от авторите ще представи в средновековното словенско градче, ще бъдат публикувани на английски и словенски език в антологията на „Дни на поезията и виното 2011”. Като приятна добавка, предразполагаща към дългите поетични вечери в края на август, ще е дегустацията на богата селекция от вина.

Иван Ланджев ще чете стихотворения от "
По вина на Боби Фишер", с които е представен пред организаторите.


. Повече за Фестивала: http://www.poezijainvino.org/2011/
Автор:
Цвета Атанасова
Публикация:
09.08.2011 г. 16:05
Посетено:
2025
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/12984-poetat-ivan-landzhev-shte-uchastva-v-mezhdunaroden-poetichen-festival-v-sloveniya