По света

"Вектори" - изложба минималистични фотографии на Владислав Христов в Хановер

36 цветни и 9 черно-бели минималистични фотографии

"Вектори" - изложба минималистични фотографии на Владислав Христов в Хановер


◊ СЪБИТИЕТО

Един от най-новите бизнесцентрове в Хановер, Германия - Business Center Hannover, работещ в сферата на бизнес комуникациите и виртуалните офиси, става домакин на първата самостоятелна фотоизложба на Владислав Христов.

36 цветни и 9 черно-бели минималистични фотографии съставят този уникален по рода си проект, който ще бъде представен в офис пространствата на бизнесцентъра. Идеята на организаторите в лицето на г-ца Луиза Славкова и г-н Гунар Клихе е той да стане средище не само на иновативни идеи и предприемачи, но и на съвременни творци от цял свят.

Откриване на 24 юли, 11:00-18:00 часа
Business Center Hannover, Kampsriede 6a, Hannover, Germany

 
◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

През сградите постоянно протича енергиен поток, но как да подобрим този поток, следвайки естествената циркулация отвън навътре и отвътре навън? Нужни са ни вектори, преносители на енергия, с които да се постигне този обмен. Вектори (от лат. vector – водещ) в биологията са преносители на ДНК, във фотографията ролята на вектор изпълнява снимката. Редица изследвания сочат, че фотографските изображения носят енергията на заснетия обект. Експонирайки фотографии в обитаеми помещения, тези фотографии се явяват вектори преносители на енергия.

Проект "Вектори" има за цел чрез фотографии-вектори да осъществи обмен между енергията, носена от външните елементи на сградите и вътрешните помещения. Векторите в конкретния случай са минималистични фотографии на детайли и външни повърхности на сгради. Тези фотографии се характеризират с чистота на линиите и точност на пропорциите, които допълнително увеличават и концентрират енергията на заснетите обекти. Вътрешните пространства, в които се излагат фотографиите, вече носят енергията на външните елементи. В проект "Вектори" зрителите, намиращи се или обитаващи тези пространства, са не само свидетели на енергийната обмяна, но и преки участници в нея, образувайки заедно със сградата едно енергийно цяло.


◊ ЗА АВТОРА

Владислав Христов е роден през 1976 г. в град Шумен, България. Работи  в областта на минималистичните форми – негова хайку поезия е публикувана в едни от най-престижните международни издания и е награждавана в конкурси. Член е на Световната хайку фондация. В последните години снима предимно минималистична фотография, участвал е в няколко сборни изложби, проект "Вектори" е първата му самостоятелна фотоизложба в Германия.

Част от творбите можете да видите на адрес:
http://www.vladpho.com/main.php?g2_itemId=3548


Автор:
Публикация:
15.07.2011 г. 16:01
Посетено:
2749
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/12892-vektori-izlozhba-minimalistichni-fotografii-na-vladislav-hristov-v-hanover