По света

Студентка на ВСУ взе приза „The Best - Jeans compliment” в Монте Карло

Награда за Дарина Янакиева в световния конкурс „Jeansation”

Студентка на ВСУ взе приза „The Best - Jeans compliment” в Монте Карло
Моделът на Дарина, спечелил приза


◊ СЪБИТИЕТО

Студентка на ВСУ взе приза „The Best - Jeans compliment” в Монте Карло


Студентката, IV курс в специалност ”Моден дизайн” във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, Дарина Янакиева, получи приза „The Best - Jeans compliment” в световния конкурс „Jeansation”, провел се в Монте Карло на 27.11.2010 г.

В конкурса участваха международни дизайнери от 18 страни и 4 континента. Тази година, за първи път в света, млади творци от 18 държави се събраха в Княжество Монако, за да представят оригиналната визия на денима и дънковия стил. Конкурсът протече в няколко етапа, в продължение на 1 година.


◊ ОЩЕ ЗА КОНКУРСА

Международно жури призна таланта на четиринадесет студенти от ВСУ, като класира представените от тях проекти за финала на провеждания в Монте Карло световен конкурс "JEANSATION 2010". Модели на 9 млади дизайнери от Варненски свободен университет бяха представени в Монте Карло. Избрани за финала на международния конкурс са реализираните проекти на:
Петя Колева, Десислава Матева (2 модела), Петя Атанасова, Кристина Стоилова, Дарина Янакиева, Траяна Лалева, Ирена Иванова, Анита Стефанова, Милена Димитрова.

Графични модни проекти на Вероника Иванова, Назифе Сиракова, Д. Кирчева и Лиляна Кантарска ще бъдат публикувани в официалния каталог на международния конкурс за дизайн в Монте Карло.

В конкуренция със студенти от утвърдени университети от целия свят Дарина Янакиева спечели в една от трите категории на конкурса: „The Best - Jeans compliment”.

Този проект е резултат от международен  експеримент, срещи с професионалисти от различни страни и анализ на текущото състояние на пазара на модата. Целта на проекта е създаване на международна платформа и видимост към професионалистите в областта на модата. Тази инициатива провокира контакти между образователните институции и дава видимост на идеите и ентусиазма на младостта. Днес се търсят най-новите тенденции и форми, нови и по-сложни начини как да се работи с обикновения и феноменален плат - деним. JEANSATION търси и намира отговори на това очакване. Концепцията „Jeansation” е за съвкупността от деним с всички кодове на "дънките".

Автор:
Петър Павлов, ВСУ
Публикация:
03.12.2010 г. 23:22
Посетено:
1204
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/11314-studentka-na-vsu-vze-priza-the-best-jeans-compliment-v-monte-karlo