По света

Български студенти в Кьолн откриват фотоизложба "Лицата на България"

Организира Студентски клуб „Будители”

Български студенти в Кьолн откриват фотоизложба "Лицата на България"


◊ СЪБИТИЕТО

Студентският клуб „Будители”
организира

фотоизложба под наслов „Лицата на България"

Откриване: 08.12.2010 г.
Университетската менза в Кьолн.


В изложбата ще участват повече от 60 фотографии. Посетителите ще имат възможност да гласуват за снимките и сами да определят победителите. Авторите на петте снимки, събрали най-много гласове, ще получат награди и грамоти от Държавната агенция за българите в чужбина.

Културната програма включва български народни танци, песни и свирни. Начало на събитието е 19 ч., а културната програма ще започне в 20 ч.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Студентският клуб „Будители” (http://www.buditeli.de) е един от ветераните сред българските студентски сдружения в Германия. Създаден е през 1996 г. от малка група студенти. Дейността на Клуба е насочена към всички български студенти в района. Основната му цел е помагане на българите, и по-специално на българските студенти в Кьолн и Бон, чрез организирането на най-различни мероприятия и предоставяне на всякаква важна информация.

Друга важна цел е подържането и разпространяването на българските култура и език, което се осъществява чрез прожекции на български филми и провеждане на културни и други мероприятия. Пример за това са редовните годишни участия съвместно с Дипломатическото бюро на Република България в изложението за Деня на Европа с български щанд, както и в международния празник на нациите Rheinaue в Бон, организирането на литературни четения и благотворителни акции.

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
02.12.2010 г. 13:45
Посетено:
1534
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/11295-balgarski-studenti-v-kyoln-otkrivat-fotoizlozhba-litsata-na-balgariya